MIHAIL SADOVEANU citeşte din Taras Bulba de NV GOGOL Mihail Sadoveanu

ISBN:

Published: 2010

Audio CD


Description

MIHAIL SADOVEANU citeşte din Taras Bulba de NV GOGOL  by  Mihail Sadoveanu

MIHAIL SADOVEANU citeşte din Taras Bulba de NV GOGOL by Mihail Sadoveanu
2010 | Audio CD | PDF, EPUB, FB2, DjVu, talking book, mp3, ZIP | | ISBN: | 6.55 Mb

„Când am primit CD-ul cu Taras Bulba în lectura lui Mihail Sadoveanu am fost foarte curios să-i ascult lectura marelui povestitor. Am fugit într-un suflet acasă să-l ascult pe Gogol în varianta vocii molcome, cu un puternic accent moldovenesc de careMore„Când am primit CD-ul cu Taras Bulba în lectura lui Mihail Sadoveanu am fost foarte curios să-i ascult lectura marelui povestitor. Am fugit într-un suflet acasă să-l ascult pe Gogol în varianta vocii molcome, cu un puternic accent moldovenesc de care eu sunt îndrăgostit.

Eram curios să-l redescopăr pe Gogol «în dulcele grai moldovenesc». Cred că este una din cele mai reuşite lecturi pe care le-am auzit. Vocea, intonaţia şi ritmul de citire ale lui Sadoveanu se potrivesc de minune acestui gen de povestiri care se citesc la gura sobei şi niciodată în grabă. Veţi mai descoperi în această execepţională poveste numeroase teme, elemente culturale, tradiţii orale şi religioase care fac ca multe din fragmentele scrise de Gogol şi citite de Sadoveanu să ne sune familiar.

Ascultaţi-i pe cei doi mari scriitori: Sadoveanu nu vă va dezamăgi, Gogol, nici atât.” (Vasile Ernu)Taras Bulba face parte dintr-un ciclu de povestiri aparte, numit Mirgorod. Este cartea care l-a consacrat pe scena literară a Rusiei. Mirgorod a fost publicată în 1835 şi republicată cu modificări şi adăugiri în 1842.

Ediţia a II-a va fi cea definitivă, acceptată de Gogol. Aceasta este şi varianta citită de Mihail Sadoveanu, într-o înregistrare din Fonoteca de Aur a Radiodifuziunii Române din 1952.Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "MIHAIL SADOVEANU citeşte din Taras Bulba de NV GOGOL":


rochekonrad.eu

©2013-2015 | DMCA | Contact us